2018 del 2

31.12.2018 kl. 12:06

I maj började sommarjobbet i parken. Under lediga dagar var jag på diverse loppisar, ritade och pysslade med terrassodlingen. 

 

Juni bestod av mera jobb och terasspyssel, och jag hittade äntligen den stilen som jag sedan börjat med i min digitala konst. Gjorde egna örhängen i krympplast. En måsfamilj bodde på taket utanför vårt sovrum. Firade mammas födelsedag!

 

I juli blev sambon och jag så inspirerad av Netflix' serie Nailed it att vi testade på att baka en egen tårta. Vi lärde oss att det inte lönar sig att försöka göra egen fondant, men också att smörkräm är det bästa man kan ha som frosting. I äkta DIY-anda påbörjade vi också projektet att göra matchande skrivbord åt oss. Hanterade värmeböljan med många strandturer och genom att dricka isvatten. Mina egensådda sommarblommor började blomma!!

 

I augusti var jag ute med familjen på båttur, jag plockade blåbär som jag sedan gjorde blåbärspaj av. Hands down den godaste pajsmaken nånsin. Skrivborden blev efter många misskalkyleringar klart. Krukrosen som jag fick i födelsedagspresent blommade på nytt i aprikosfärg. Firade mitt förlängda arbetskontrakt med hemlagade hamburgare.

 

Läs del 1 här

Läs del 3 här

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Tulpanens dag

Finns också på min instagram.

Dagen till ära ritade jag av en bukett jag hade här hemma förra våren. Tulpan måste nog vara min favoritblomma ändå - jag älskar hur de växer och slingrar sig, och nästan lever i vasen, och sen finns det så mycket färger och sorter att välja på! För två år sedan tipsade jag bland annat om hur man ger höjd till en för låg blomvas, och jag passar på att kopiera hit lite uppdaterade skötselråd för den ultimata tulpanbuketten:

 

För att tulpanerna ska hålla längre:
♢ Välj tulpaner som ännu är lite knoppiga.
♢ Slå in buketten i lite papper innan du beger dig hemåt för att skydda blommorna mot kyla.
♢ Skär raka snittytor på stjälkarna innan du sätter dem i vas och varje gång du byter vatten, klipp inte med sax utan använd kniv för att snitta!
♢ Vattnet i vasen ska vara svalt och vattenytan endast några cm från bottnen. Tulpaner dricker mycket, så du kommer antagligen att behöva byta och fylla på vatten rätt så ofta.

GLHF!

15.01.2019 kl. 22:25

Söt-Nova

07.01.2019 kl. 16:18

Nyårslöfte #1

◘ Drömma mer, rita mer och utveckla min konst!

Jag älskar att bli inspirerad av min vardag och omgivning, och kunna skapa utgående från den. Nästa steg är att satsa på detaljer, och istället för att vilja bli klar så fort som möjligt låta allt ta sin tid. Andas!

04.01.2019 kl. 23:39

2018 del 3

I september började pedavocesövningarna igen, och samtidigt min första termin som informationssekreterare. Planterade ut höstväxter, men lyckades inte ta hand om höstastrarna, vad är deras deal egentligen?! Cyklade en kväll efter jobbet till stranden för att fånga den vackra himlen på bild. Stickade för andra gången i mitt liv ett par sockor.

 

 

Oktober. Gjorde inktober i exakt en dag. Hälsade på Sandra och Ålga i Vanda.

 

En dag i november träffade jag en svanfamilj och deras vänner vid metviken. Pedavoces hade 3 adventskonserter.

 

I december blommade novemberkaktusen i alla färger! Jag fick jag körens treterminersmärke, var med och sjöng på luciamorgonen och och på ÅA100s jubileumsfest i Vasa! Bakade pepparkakor och dansade ringlekar på Carpellas Juljippo! Julen och nyåret firades med familjen.

 

Läs del 1 här

Läs del 2 här

01.01.2019 kl. 11:18