2018 del 1

29.12.2018 kl. 23:20

Januari och 2018 inleddes med fyrverkerier tillsammans med squaden. Vi lyckades fota en tomtebloss-bild fastän vi bara var tre?? Januari fortsatte i kreativitetens tecken (på bekostnad av skolarbetena, oops!) och jag startade upp mitt instagramkonto @floraxjpg.

 

På något vänster lyckades jag förmå mig att söka praktikplats för kundbetjäningskursen jag hade bytt till istället för odling. Från februari minns jag literally inget annat än praktiserande, men vi var tydligen och skrinna också! 

 

Och så plötsligt i mars blev jag utexaminerad trädgårdsmästare!! Firade med middag på restaurang (där jag givetvis åt en hamburgare - what else?). Adopterade en cool och glad kaktus. Sådde lite tomatfrön. Gjorde små animationer med musik. Såg på RuPauls dragrace på Netflix. I månadsskiftet var Nova för första gången på besök till Björkö.

 

april hade mina tomatfrön börjat likna någonting, och också där ute började vårblommorna titta fram. Skaffade en söt liten bil. Började mitt sommarjobb på Plantagen (där jag varit på praktik i februari). Uppträdde med Pedavoces på Valborgsmässoafton.

 

Läs del 2 här

Läs del 3 här

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Tulpanens dag

Finns också på min instagram.

Dagen till ära ritade jag av en bukett jag hade här hemma förra våren. Tulpan måste nog vara min favoritblomma ändå - jag älskar hur de växer och slingrar sig, och nästan lever i vasen, och sen finns det så mycket färger och sorter att välja på! För två år sedan tipsade jag bland annat om hur man ger höjd till en för låg blomvas, och jag passar på att kopiera hit lite uppdaterade skötselråd för den ultimata tulpanbuketten:

 

För att tulpanerna ska hålla längre:
♢ Välj tulpaner som ännu är lite knoppiga.
♢ Slå in buketten i lite papper innan du beger dig hemåt för att skydda blommorna mot kyla.
♢ Skär raka snittytor på stjälkarna innan du sätter dem i vas och varje gång du byter vatten, klipp inte med sax utan använd kniv för att snitta!
♢ Vattnet i vasen ska vara svalt och vattenytan endast några cm från bottnen. Tulpaner dricker mycket, så du kommer antagligen att behöva byta och fylla på vatten rätt så ofta.

GLHF!

15.01.2019 kl. 22:25

Söt-Nova

07.01.2019 kl. 16:18

Nyårslöfte #1

◘ Drömma mer, rita mer och utveckla min konst!

Jag älskar att bli inspirerad av min vardag och omgivning, och kunna skapa utgående från den. Nästa steg är att satsa på detaljer, och istället för att vilja bli klar så fort som möjligt låta allt ta sin tid. Andas!

04.01.2019 kl. 23:39

2018 del 3

I september började pedavocesövningarna igen, och samtidigt min första termin som informationssekreterare. Planterade ut höstväxter, men lyckades inte ta hand om höstastrarna, vad är deras deal egentligen?! Cyklade en kväll efter jobbet till stranden för att fånga den vackra himlen på bild. Stickade för andra gången i mitt liv ett par sockor.

 

 

Oktober. Gjorde inktober i exakt en dag. Hälsade på Sandra och Ålga i Vanda.

 

En dag i november träffade jag en svanfamilj och deras vänner vid metviken. Pedavoces hade 3 adventskonserter.

 

I december blommade novemberkaktusen i alla färger! Jag fick jag körens treterminersmärke, var med och sjöng på luciamorgonen och och på ÅA100s jubileumsfest i Vasa! Bakade pepparkakor och dansade ringlekar på Carpellas Juljippo! Julen och nyåret firades med familjen.

 

Läs del 1 här

Läs del 2 här

01.01.2019 kl. 11:18