Brändös hängigaste rosbukett

12.06.2018 kl. 20:48

Har din rosbukett blivit trött? Här kommer lite tips på hur du kan väcka rosorna till liv igen ::)
 

◘ Kapa av längden på rosorna så de orkar suga i sig vattnet bättre. Snitta med en ren kniv, långa snittytor! Ta också bort lite blad för att inte vattnet ska avdunsta lika mycket! 
 

◘ Lägg ett papper runt blommorna för att stöda upp dem och fäst med lite tejp.
 

 


◘ Diska vasen och byt till nytt varmt(!) vatten. Försök att få de nysnittade rosorna så fort som möjligt tillbaka i vattnet, eftersom att de lätt får luftbubblor i stjälken som hindrar dem att ta upp vatten.

◘ Ställ om möjligt buketten på ett svalare ställe över natten t.ex. på terassen. Under rumstemperatur, runt 10 grader är perf!

 

Lite antiklimaktiskt och och opedagogiskt är att buketten på bilderna redan hade blivit deppig en gång tidigare och repat sig m.h.a. den här metoden, men inte orkade en gång till. Ni får bara lita på mig att det funkar trots att jag inte har några efterbilder ::)

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Nova

Idag för två år sedan flyttade det här fluffbarnet hem till oss! Älskar henne mer än jag någonsin trodde jag kunde älska en katt.

20.06.2018 kl. 19:37

Terasspyssel

 

Imorse innan jobbet hann jag sitta på terassen, lyssna på musik, pyssla lite med odlingen och knyta makramé. Katten var också med (även om hon tycker det är roligare att härja för att någon ska öppna dörren än att verkligen vara ute). 

 

En ampel blev det av mitt knytande, perfekt då jag börjar få slut på golvutrymme! Passade på att blinga till några av mina växter också :))

 

Jag får åtminstone två smultron i år - hoppas att jordgubbsplantorna också hinner med! Och att krukrosen som jag fick till min födelsedag får knoppar igen!

Klätterkrasse har jag som ska få klättra upp längs med kattnätet. Hade helt glömt bort att jag sådde några 'Jewel of Africa' som har fläckiga blad, men det är absolut en positiv överraskning!

Något nytt jag testar på är att använda gräsklipp som jag täcker jorden runt plantorna med. Fukten hålls på det här sättet längre i jorden samtidigt som det tillför näring åt växterna. 

17.06.2018 kl. 19:21

Tulpaner

Finns också på min instagram

Tidigare i vår inspirerades jag av blommorna på Brändö torg och de fyra röda tulpanerna som villat sig in i det rosa tulpanhavet - det fick bli en illustration.

16.06.2018 kl. 08:48

Midsommarros

Min favorit!

15.06.2018 kl. 11:23

Short ppl lazy dress hack

Som 160 cm lång är det nästintill omöjligt för mig att hitta långklänningar som är i rätt längd (utan att jag är tvungen att använda skor med 20 cm klack dvs). En händig person skulle antagligen fålla upp den, men det finns alltid ett latare sätt.
 Hur man kortar av en långklänning utan att sy (och samtidigt uppnår den ultimata illusionen av en manet): Använd ett valfritt bälte och dra över tillräckligt med tyg i kjolen för att täcka bältet. Ta-da!
 

Cat-approved.

14.06.2018 kl. 11:09