Brändös hängigaste rosbukett

12.06.2018 kl. 20:48

Har din rosbukett blivit trött? Här kommer lite tips på hur du kan väcka rosorna till liv igen ::)
 

◘ Kapa av längden på rosorna så de orkar suga i sig vattnet bättre. Snitta med en ren kniv, långa snittytor! Ta också bort lite blad för att inte vattnet ska avdunsta lika mycket! 
 

◘ Lägg ett papper runt blommorna för att stöda upp dem och fäst med lite tejp.
 

 


◘ Diska vasen och byt till nytt varmt(!) vatten. Försök att få de nysnittade rosorna så fort som möjligt tillbaka i vattnet, eftersom att de lätt får luftbubblor i stjälken som hindrar dem att ta upp vatten.

◘ Ställ om möjligt buketten på ett svalare ställe över natten t.ex. på terassen. Under rumstemperatur, runt 10 grader är perf!

 

Lite antiklimaktiskt och och opedagogiskt är att buketten på bilderna redan hade blivit deppig en gång tidigare och repat sig m.h.a. den här metoden, men inte orkade en gång till. Ni får bara lita på mig att det funkar trots att jag inte har några efterbilder ::)

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Watercolor plant lady

Paint tool sai

12.08.2018 kl. 16:12

Bror

Paint tool sai

11.08.2018 kl. 11:24

Lyckan då de egensådda sommarblommorna blommar

Jag satte de små fröna i jorden i april, och nu i början av augusti kommer de första blommorna. Visst kunde jag ha köpt plantor, men det känns mera rewarding att se dem växa upp och känna att wow - det här har jag gjort. Och så känns dessa som vant sig vid min terass och förutsättningarna där mera härdiga än de som drivits upp någon annanstans. Kommer testa att så dem tidigare nästa år för att kunna njuta av dem längre! Och flera sorter, förstås!

Lobelia 'White lady'

Petunia 'Blue'

03.08.2018 kl. 21:52

#iwokeuplikethis

Vaknar upp med alla tiders ojämna discohår...

...men tillbringar hela min vakna tid med håret i en halvtofs!

30.07.2018 kl. 12:13

Blixtar och dunder

29.07.2018 kl. 23:40