Brändös hängigaste rosbukett

12.06.2018 kl. 20:48

Har din rosbukett blivit trött? Här kommer lite tips på hur du kan väcka rosorna till liv igen ::)
 

◘ Kapa av längden på rosorna så de orkar suga i sig vattnet bättre. Snitta med en ren kniv, långa snittytor! Ta också bort lite blad för att inte vattnet ska avdunsta lika mycket! 
 

◘ Lägg ett papper runt blommorna för att stöda upp dem och fäst med lite tejp.
 

 


◘ Diska vasen och byt till nytt varmt(!) vatten. Försök att få de nysnittade rosorna så fort som möjligt tillbaka i vattnet, eftersom att de lätt får luftbubblor i stjälken som hindrar dem att ta upp vatten.

◘ Ställ om möjligt buketten på ett svalare ställe över natten t.ex. på terassen. Under rumstemperatur, runt 10 grader är perf!

 

Lite antiklimaktiskt och och opedagogiskt är att buketten på bilderna redan hade blivit deppig en gång tidigare och repat sig m.h.a. den här metoden, men inte orkade en gång till. Ni får bara lita på mig att det funkar trots att jag inte har några efterbilder ::)

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Tulpanens dag

Finns också på min instagram.

Dagen till ära ritade jag av en bukett jag hade här hemma förra våren. Tulpan måste nog vara min favoritblomma ändå - jag älskar hur de växer och slingrar sig, och nästan lever i vasen, och sen finns det så mycket färger och sorter att välja på! För två år sedan tipsade jag bland annat om hur man ger höjd till en för låg blomvas, och jag passar på att kopiera hit lite uppdaterade skötselråd för den ultimata tulpanbuketten:

 

För att tulpanerna ska hålla längre:
♢ Välj tulpaner som ännu är lite knoppiga.
♢ Slå in buketten i lite papper innan du beger dig hemåt för att skydda blommorna mot kyla.
♢ Skär raka snittytor på stjälkarna innan du sätter dem i vas och varje gång du byter vatten, klipp inte med sax utan använd kniv för att snitta!
♢ Vattnet i vasen ska vara svalt och vattenytan endast några cm från bottnen. Tulpaner dricker mycket, så du kommer antagligen att behöva byta och fylla på vatten rätt så ofta.

GLHF!

15.01.2019 kl. 22:25

Söt-Nova

07.01.2019 kl. 16:18

Nyårslöfte #1

◘ Drömma mer, rita mer och utveckla min konst!

Jag älskar att bli inspirerad av min vardag och omgivning, och kunna skapa utgående från den. Nästa steg är att satsa på detaljer, och istället för att vilja bli klar så fort som möjligt låta allt ta sin tid. Andas!

04.01.2019 kl. 23:39

2018 del 3

I september började pedavocesövningarna igen, och samtidigt min första termin som informationssekreterare. Planterade ut höstväxter, men lyckades inte ta hand om höstastrarna, vad är deras deal egentligen?! Cyklade en kväll efter jobbet till stranden för att fånga den vackra himlen på bild. Stickade för andra gången i mitt liv ett par sockor.

 

 

Oktober. Gjorde inktober i exakt en dag. Hälsade på Sandra och Ålga i Vanda.

 

En dag i november träffade jag en svanfamilj och deras vänner vid metviken. Pedavoces hade 3 adventskonserter.

 

I december blommade novemberkaktusen i alla färger! Jag fick jag körens treterminersmärke, var med och sjöng på luciamorgonen och och på ÅA100s jubileumsfest i Vasa! Bakade pepparkakor och dansade ringlekar på Carpellas Juljippo! Julen och nyåret firades med familjen.

 

Läs del 1 här

Läs del 2 här

01.01.2019 kl. 11:18