Colour splash

12.08.2017 kl. 21:28

Just det - jag klippte ju håret för lite en vecka sedan och oj vilken förändring det blev! Ungefär 20 cm försvann och kvar blev en kort pixie cut.

Mitt semilånga hår har länge varit en så stor del av min identitet att det fan var på tiden att jag steg ut ur min comfort zone (och ja, det var onekligen ovant att se sig själv i spegeln de första dagarna, jag skulle ljuga om jag sade att jag aldrig ångrade mig). Men nu är håret och jag mer eller mindre bff igen och jag skulle knappt känna igen mig på gamla foton. Det här är jag nu.

Nu känner jag mig mer fri utan en massa hårtestar som klibbar i ansiktet och vägrar att hållas i en hästsvans. 

Nu behöver jag inte tillbringa en timme eller två på att förtvivlat få håret att torka efter duschen. 

Nu kan jag inte gömma mitt ansikte bakom en lugg.

 

Och kanske det är själaträning i sig.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
du passar så otroligt bra!!!
Kajsa13.08.17 kl. 22:46

Campanula

Mamma har gått kurser i att göra silverkedjor och jag tycker att krympplast är spännande, så för knappt en månad sedan slog vi ihop våra skaparsjälar och knåpade ihop örhängen med campanula-berlocker. Här är bilder av resultatet:

 


13.07.2018 kl. 09:19

Genom bussfönstret

Islands natur gör sig vacker i svartvitt.

10.07.2018 kl. 22:27

Island 2014

Facebook påminde mig idag om att det är exakt 4 år (!) sedan jag besökte Island, det känns som så länge sen! Jag gick igenom foton jag tagit från resan, och är så glad över att mamma hade tagit foto av diverse skyltar från sevärdheterna - annars skulle jag inte ha någon aning om var bilderna är tagna. #lifelessons

Mosfellsbær

Þingvellir nationalpark

Geysir

Gullfoss

Blue Lagoon

Reykjavík

Hjálparfoss 

Landmannalaugar

10.07.2018 kl. 18:07

Knoppar och blommor

Jag hade nästan hunnit bli nervös över att det redan är juli och mina tomater hittills inte alls visat något tecken på att vilja bilda blommor, så ni kan bara föreställa er hur lycklig jag blev då jag såg de små knopparna kika fram mellan grenarna! 

Blågullen från föräldrarnas trädgård blommar, och även sockerärten (som jag odlar första gången någonsin i år) har fått en vacker vit blomma med flera på gång! Så småningom kommer terassens nätvägg att lysa i rött av klätterkrassen!

 

◘ Körsbärstomat, Solanum lycopersicum

◘ Blågull, Polemonium caeruleum

 

◘ Sockerärt, Pisum sativum

◘ Klätterkrasse, Tropaeolum majus 

Annat som är på G är lite utblommade tagetes jag räddade från komposten, små solrosor, smultron och en persikofärgad krukros jag hoppas orkar blomma igen. Gurkan har jag gett upp att få skörd från (note to self: odla i varmt och soligt växthus, inte på kall och skuggig terass), men hoppas på att få blommor från kallan som jag odlar för tredje året i rad från knölar!

Bonusbild: Variegerad gren av min Bolivia-begonia ♥

06.07.2018 kl. 19:33

Måsar

För drygt en vecka sedan bodde det en måsunge på taket utanför vårt fönster, perfekt så att den fastnade på bild ♥ 

Må vara att jag är lättroad men den här bilden fick mig nästan att trilla av stolen av skratt.

29.06.2018 kl. 15:48