Colour splash

Publicerad 12.08.2017 kl. 21:28

Just det - jag klippte ju håret för lite en vecka sedan och oj vilken förändring det blev! Ungefär 20 cm försvann och kvar blev en kort pixie cut.

Mitt semilånga hår har länge varit en så stor del av min identitet att det fan var på tiden att jag steg ut ur min comfort zone (och ja, det var onekligen ovant att se sig själv i spegeln de första dagarna, jag skulle ljuga om jag sade att jag aldrig ångrade mig). Men nu är håret och jag mer eller mindre bff igen och jag skulle knappt känna igen mig på gamla foton. Det här är jag nu.

Nu känner jag mig mer fri utan en massa hårtestar som klibbar i ansiktet och vägrar att hållas i en hästsvans. 

Nu behöver jag inte tillbringa en timme eller två på att förtvivlat få håret att torka efter duschen. 

Nu kan jag inte gömma mitt ansikte bakom en lugg.

 

Och kanske det är själaträning i sig.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
du passar så otroligt bra!!!
Kajsa13.08.17 kl. 22:46

Pudersnö

11.3.2018

Publicerad 18.03.2018 kl. 10:53

Terjärv folkdräkt

Jag hittade den här bilden som jag ritade för fem år sedan, och tänkte att jag skulle rita den på nytt. Här är resultatet: 

Finns också på min instagram.

Terjärv folkdräkt är extra betydelsefull för mig eftersom att mammas släkt är därifrån, och det var mammas dräkt jag hade på dansuppträdanden. Då jag gick i lågstadiet tyckte jag att den var skrikig och rentav ful (jämfört med de andras folkdräkter i ~skira~ färger), men idag är min åsikt totalförändrad. Tänk om det skulle finnas fler socialt acceptabla events man kunde ha folkdräkt på!

jag 2014

Publicerad 15.03.2018 kl. 16:20

Oreo cheesecake

Igår gjorde jag en oreo cheesecake med lite leftover philadelphiaost jag hade hemma. Supergott! Det här receptet utgick jag ifrån men delade det på 4 för att jag inte hade tillräckligt med ost hemma ::)

 

50 g smält smör

krossade oreokex

 

1 ägg

1/2 dl strösocker

100 g philadelphiaost

1/2 tsk vaniljsocker

1 dl vaniljvisp

 

1) Blanda smöret och de krossade oreokexen. Tryck ut blandningen i en springform

2) Vispa äggulan och sockret pösigt.

3) Vispa ihop philadelphiaosten och vaniljsockret och rör samman med äggblandningen.

4) Vispa vaniljvispen och rör försiktigt ned den i ost- och äggblandningen.

5) Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör försiktigt ned den i smeten.

6) Häll smeten i formen och låt stå i några timmar.

7) Dekorera med krossade oreokex.

 

(Hade för övrigt inga oreokex hemma men gjorde egna med det här receptet). 

Publicerad 11.03.2018 kl. 11:46

DOT THE CAT (Animation)

Publicerad 11.03.2018 kl. 10:50

Sjöjungfrun

Publicerad 06.03.2018 kl. 15:36