Ratata-listan

06.06.2017 kl. 17:26

Man kan tro att jag hittade till ratata i samband med min bloggflytt augusti 2016 - men nej - min ratatahistoria började redan någon gång hösten 2010 då Linnea 14 år nyss upptäckt bloggvärlden. Jag hade figurerat ett tag på radio extrems dåvarande community (som sedan en tid tillbaka blivit blogg-ish? can't remember), men beslöt mig sedan av en okänd anledning att flytta över mina vardagsfunderingar modell högstadiet till ratata.fi istället.

(För övrigt var jag var 100% säker på att jag hade raderat min första ratatablogg, men likt förbannat fanns den kvar då jag hittade den med ett oskyldigt google-sök. Färgad text! Smileys efter varje mening! Jag måste nog tvätta mina ögon med tvål ett bra tag framöver).

På första bloggen skrev jag i ungefär 2 månader innan jag ragequitade och flyttade till en ny där jag sedan funderade rätt så länge: både i högstadiet och i början av gymnasiet. Alltid quality content givetvis. Sedan efter en sommarlång bloggtorka fick jag ryck och bytte bloggportal till blogg.se eftersom att jag gillade friheten med deras designverktyg och blah blah. 

En av mina artistiska headers från blogg 2, året var 2011:

Anyway kommer jag att välja att räkna min nystart i höstas vid ratata som "då jag började blogga vid ratata", för ärligt talat - om du fick se mina första bloggar skulle jag behöva döda dig :-)

Och med det går vi över till listan:

◘ Därför valde jag Ratata

Mysig, "nära", finlandssvensk community. Gillar layouten (som jag ironiskt nog flydde från 2013). Följde Sandras blogg innan hon flyttade hit till ratata, och tbh var hennes flytt en liten spark i röven för mig att starta en ny blogg här!!

◘ Det bästa med Ratata

Människorna bakom spakarna och de som skriver bloggarna.

◘ Mitt bästa Ratata-minne

De gånger som bloggare jag tycker att är coola uppmärksammar inlägg jag skrivit! Liiite starstruck kanske!

◘ Mina favoritbloggar på Ratata

Anne HietanenMikael R.Sastronauten, Argusti osv!

◘ Mitt favoritinlägg som jag själv skrivit på Ratata

Det här kanske! Eller det här. Eller varför inte detta.

◘ Vad jag önskar av Ratata

Fortsätt så här! En liten önskning till ratata-fén skulle kanske vara en lite smidigare fotofunktion men annars är jag mycket nöjd!!

◘ Mitt mål med min blogg på Ratata

Att ha en kreativ oas som jag kan se tillbaka på i framtiden (och förhoppningsvis inte skämmas lika mycket över som bloggarna från mina tidiga tonår). Och förstås att se min utveckling som person och som mångpysslare (foto, teckning, musik mm).

 

Listan hittar du här.

Kommentarer (1)
Jag har sett dina första bloggar :)))
:-)06.06.17 kl. 22:23
hahaha ah shiet
07.06.17 09:47

Sylt eller mandelmassa?

04.03.2019 kl. 13:03

Menstrual jokes are not funny. Period.

17.02.2019 kl. 19:23

My cat said i can't go

En del av en kort serie jag ritade häromdagen. Cats > parties

30.01.2019 kl. 15:21

Kjolen

Jag älskar loppis! För några veckor sedan fyndade jag en symaskin som saknade fotpedal för bara 30 euro! (Det som avgjorde köpet var att den har en blomsteräng som dekoration haha!) Från symaskinsaffären köpte jag en ny pedal och BAM - en fungerade symaskin för inte ens hälften av nypriset!

Mitt första projekt fick bli en chiffongkjol! Jag utgick ifrån den här tutorialen på youtube, och efter några timmar av svordomar och svett var den äntligen klar. Att tyget jag använde hade ett upprepande mönster och svaga ränder hjälpte mig att navigera något så när men nästa grej jag syr får nog helt klart bli i ett enklare tyg!

 

28.01.2019 kl. 14:21