2018 del 2

I maj började sommarjobbet i parken. Under lediga dagar var jag på diverse loppisar, ritade och pysslade med terrassodlingen. 

 

Juni bestod av mera jobb och terasspyssel, och jag hittade äntligen den stilen som jag sedan börjat med i min digitala konst. Gjorde egna örhängen i krympplast. En måsfamilj bodde på taket utanför vårt sovrum. Firade mammas födelsedag!

 

I juli blev sambon och jag så inspirerad av Netflix' serie Nailed it att vi testade på att baka en egen tårta. Vi lärde oss att det inte lönar sig att försöka göra egen fondant, men också att smörkräm är det bästa man kan ha som frosting. I äkta DIY-anda påbörjade vi också projektet att göra matchande skrivbord åt oss. Hanterade värmeböljan med många strandturer och genom att dricka isvatten. Mina egensådda sommarblommor började blomma!!

 

I augusti var jag ute med familjen på båttur, jag plockade blåbär som jag sedan gjorde blåbärspaj av. Hands down den godaste pajsmaken nånsin. Skrivborden blev efter många misskalkyleringar klart. Krukrosen som jag fick i födelsedagspresent blommade på nytt i aprikosfärg. Firade mitt förlängda arbetskontrakt med hemlagade hamburgare.

 

Läs del 1 här

Läs del 3 här

31.12.2018 kl. 12:06

2018 del 1

Januari och 2018 inleddes med fyrverkerier tillsammans med squaden. Vi lyckades fota en tomtebloss-bild fastän vi bara var tre?? Januari fortsatte i kreativitetens tecken (på bekostnad av skolarbetena, oops!) och jag startade upp mitt instagramkonto @floraxjpg.

 

På något vänster lyckades jag förmå mig att söka praktikplats för kundbetjäningskursen jag hade bytt till istället för odling. Från februari minns jag literally inget annat än praktiserande, men vi var tydligen och skrinna också! 

 

Och så plötsligt i mars blev jag utexaminerad trädgårdsmästare!! Firade med middag på restaurang (där jag givetvis åt en hamburgare - what else?). Adopterade en cool och glad kaktus. Sådde lite tomatfrön. Gjorde små animationer med musik. Såg på RuPauls dragrace på Netflix. I månadsskiftet var Nova för första gången på besök till Björkö.

 

april hade mina tomatfrön börjat likna någonting, och också där ute började vårblommorna titta fram. Skaffade en söt liten bil. Började mitt sommarjobb på Plantagen (där jag varit på praktik i februari). Uppträdde med Pedavoces på Valborgsmässoafton.

 

Läs del 2 här

Läs del 3 här

29.12.2018 kl. 23:20

Märta

En växt som är rätt så tråkig största delen av året är novemberkaktusen (sorry, not sorry!). Men sen när det på senhösten börjar dyka upp knoppar som slår ut i november-december har väntan helt klart varit värd ändå!

Det exemplar som jag har här hemma flyttade in för tre år sen. Förra året fick den hela två blommor (!!), men i sommar hade jag fixat en ny plats i ett sydostfönster och det verkar ha gjort susen! Fast nästa vår får nog Märta flytta till en större kruka.

06.12.2018 kl. 22:04

Svanar

Metviken, 8.11.2018

08.11.2018 kl. 16:18

CAOS - bäst på Netflix just nu!

Förra veckan släpptes Chilling adventures of Sabrina på Netflix, och jag är fullkomligt såld! Serien handlar om halvhäxan Sabrina Spellman som på sin 16-årsdag tvingas välja mellan hennes klan (vilket skulle innebära att lova bort sin själ till The Dark Lord) och vännerna i människovärlden.

Jag har ett svagt minne av att ha läst böcker om Tonårshäxan Sabrina i lågstadiet, (men tyckte nog slutligen mer om spin-off-böckerna om hennes talande katt Salem Saberhagen haha)! Sabrina själv har sedan hennes första seriestrip på 1960-talet över åren figurerat i olika tolkningar i serietidningar, romaner och tv-serier.

Den nya Netflix-versionen är spännande, skrämmande och väcker tankar samtidigt som den innehåller element av humor. Soundtracket består av en härlig blandning av olika musikstilar, okända låtar och sådana man känner igen. Sabrina ifrågasätter The Dark Lords makt, häxklanens gammalmodiga traditioner och står upp emot skolans mobbare och sedan är ju hennes klädstil to die for.

10/10!

Se trailern här.

04.11.2018 kl. 09:36