Campanula

Mamma har gått kurser i att göra silverkedjor och jag tycker att krympplast är spännande, så för knappt en månad sedan slog vi ihop våra skaparsjälar och knåpade ihop örhängen med campanula-berlocker. Här är bilder av resultatet:

 


13.07.2018 kl. 09:19

Genom bussfönstret

Islands natur gör sig vacker i svartvitt.

10.07.2018 kl. 22:27

Island 2014

Facebook påminde mig idag om att det är exakt 4 år (!) sedan jag besökte Island, det känns som så länge sen! Jag gick igenom foton jag tagit från resan, och är så glad över att mamma hade tagit foto av diverse skyltar från sevärdheterna - annars skulle jag inte ha någon aning om var bilderna är tagna. #lifelessons

Mosfellsbær

Þingvellir nationalpark

Geysir

Gullfoss

Blue Lagoon

Reykjavík

Hjálparfoss 

Landmannalaugar

10.07.2018 kl. 18:07

Knoppar och blommor

Jag hade nästan hunnit bli nervös över att det redan är juli och mina tomater hittills inte alls visat något tecken på att vilja bilda blommor, så ni kan bara föreställa er hur lycklig jag blev då jag såg de små knopparna kika fram mellan grenarna! 

Blågullen från föräldrarnas trädgård blommar, och även sockerärten (som jag odlar första gången någonsin i år) har fått en vacker vit blomma med flera på gång! Så småningom kommer terassens nätvägg att lysa i rött av klätterkrassen!

 

◘ Körsbärstomat, Solanum lycopersicum

◘ Blågull, Polemonium caeruleum

 

◘ Sockerärt, Pisum sativum

◘ Klätterkrasse, Tropaeolum majus 

Annat som är på G är lite utblommade tagetes jag räddade från komposten, små solrosor, smultron och en persikofärgad krukros jag hoppas orkar blomma igen. Gurkan har jag gett upp att få skörd från (note to self: odla i varmt och soligt växthus, inte på kall och skuggig terass), men hoppas på att få blommor från kallan som jag odlar för tredje året i rad från knölar!

Bonusbild: Variegerad gren av min Bolivia-begonia ♥

06.07.2018 kl. 19:33

Måsar

För drygt en vecka sedan bodde det en måsunge på taket utanför vårt fönster, perfekt så att den fastnade på bild ♥ 

Må vara att jag är lättroad men den här bilden fick mig nästan att trilla av stolen av skratt.

29.06.2018 kl. 15:48