2018 del 3

I september började pedavocesövningarna igen, och samtidigt min första termin som informationssekreterare. Planterade ut höstväxter, men lyckades inte ta hand om höstastrarna, vad är deras deal egentligen?! Cyklade en kväll efter jobbet till stranden för att fånga den vackra himlen på bild. Stickade för andra gången i mitt liv ett par sockor.

 

 

Oktober. Gjorde inktober i exakt en dag. Hälsade på Sandra och Ålga i Vanda.

 

En dag i november träffade jag en svanfamilj och deras vänner vid metviken. Pedavoces hade 3 adventskonserter.

 

I december blommade novemberkaktusen i alla färger! Jag fick jag körens treterminersmärke, var med och sjöng på luciamorgonen och och på ÅA100s jubileumsfest i Vasa! Bakade pepparkakor och dansade ringlekar på Carpellas Juljippo! Julen och nyåret firades med familjen.

 

Läs del 1 här

Läs del 2 här

01.01.2019 kl. 11:18

2018 del 2

I maj började sommarjobbet i parken. Under lediga dagar var jag på diverse loppisar, ritade och pysslade med terrassodlingen. 

 

Juni bestod av mera jobb och terasspyssel, och jag hittade äntligen den stilen som jag sedan börjat med i min digitala konst. Gjorde egna örhängen i krympplast. En måsfamilj bodde på taket utanför vårt sovrum. Firade mammas födelsedag!

 

I juli blev sambon och jag så inspirerad av Netflix' serie Nailed it att vi testade på att baka en egen tårta. Vi lärde oss att det inte lönar sig att försöka göra egen fondant, men också att smörkräm är det bästa man kan ha som frosting. I äkta DIY-anda påbörjade vi också projektet att göra matchande skrivbord åt oss. Hanterade värmeböljan med många strandturer och genom att dricka isvatten. Mina egensådda sommarblommor började blomma!!

 

I augusti var jag ute med familjen på båttur, jag plockade blåbär som jag sedan gjorde blåbärspaj av. Hands down den godaste pajsmaken nånsin. Skrivborden blev efter många misskalkyleringar klart. Krukrosen som jag fick i födelsedagspresent blommade på nytt i aprikosfärg. Firade mitt förlängda arbetskontrakt med hemlagade hamburgare.

 

Läs del 1 här

Läs del 3 här

31.12.2018 kl. 12:06

2018 del 1

Januari och 2018 inleddes med fyrverkerier tillsammans med squaden. Vi lyckades fota en tomtebloss-bild fastän vi bara var tre?? Januari fortsatte i kreativitetens tecken (på bekostnad av skolarbetena, oops!) och jag startade upp mitt instagramkonto @floraxjpg.

 

På något vänster lyckades jag förmå mig att söka praktikplats för kundbetjäningskursen jag hade bytt till istället för odling. Från februari minns jag literally inget annat än praktiserande, men vi var tydligen och skrinna också! 

 

Och så plötsligt i mars blev jag utexaminerad trädgårdsmästare!! Firade med middag på restaurang (där jag givetvis åt en hamburgare - what else?). Adopterade en cool och glad kaktus. Sådde lite tomatfrön. Gjorde små animationer med musik. Såg på RuPauls dragrace på Netflix. I månadsskiftet var Nova för första gången på besök till Björkö.

 

april hade mina tomatfrön börjat likna någonting, och också där ute började vårblommorna titta fram. Skaffade en söt liten bil. Började mitt sommarjobb på Plantagen (där jag varit på praktik i februari). Uppträdde med Pedavoces på Valborgsmässoafton.

 

Läs del 2 här

Läs del 3 här

29.12.2018 kl. 23:20

Höstlistan

Oktober 2017


Vad är dina mål i höst?

Hur omöjligt det än må kännas - arbeta på mina social skills. Sluta bita på naglarna. Och hålla lägenheten mer städad.
 

Vad ser du mest fram emot?

Sommaren flög så fort förbi att jag inte hann pyssla ihop någon huvudkrans, men nu i höst ska jag göra en ordentlig en till dörren ♥

 

Augusti 2018

 

Känner du dig klar med sommaren?

Ja, absolut - älskar hösten! , och så blir jag barnsligt glad av alla höstfärger och luften och allt!
 

Vad var bäst och sämst?

Värmen! Fast den får nog mer minuspoäng än pluspoäng, vill gärna vara i solid form.

 

September 2017
 

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Hösten 2017 klippte jag håret kort, var på resa till Kroatien och började med körsång igen efter att jag haft några års paus. Stressade över de sista examenstillfällena och längtade efter att få papprena i handen. 

 

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

För fem år sedan gick jag i tvåan i gymnasiet, skaffade hål i öronen och upplevde vardagsäventyr med mina bästa vänner. Startade en ny blogg och började spela League of Legends. 

 

 

Oktober 2013
 

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Konst, både njuta av och skapa ♥

 

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Min vita stickade tröja. Passar till allt!

 

Augusti 2016

 

Ratatas höstlista hittar ni här!

29.08.2018 kl. 20:30

Påsklistan 2018

2017


Tre saker jag börjar tänka på när jag hör ordet ”påsk”:

Videkatter, narcisser, vår.

Jag firar påsk för att:

"Fira" är kanske att ta i, firar inte påsken i den kristna bemärkelsen utan mer som en vårhelg då man gör god mat och umgås med familjen.

 

2016

 

En påsktradition jag har:

Att sminka mig som påskhäxa på påsklördagen, det sitter väl i från då jag var liten haha. Jag brukar också göra påskcupcakes och odla påskgräs.

Favoritpåskgodiset:

Chokladdragé (eller egentligen lakritsdragé men de i choklad som ser ut som ägg är ju så dekorativa!). Nomnomnom!

 

2016

27.03.2018 kl. 15:54