Campanula

Mamma har gått kurser i att göra silverkedjor och jag tycker att krympplast är spännande, så för knappt en månad sedan slog vi ihop våra skaparsjälar och knåpade ihop örhängen med campanula-berlocker. Här är bilder av resultatet:

 


13.07.2018 kl. 09:19

Short ppl lazy dress hack

Som 160 cm lång är det nästintill omöjligt för mig att hitta långklänningar som är i rätt längd (utan att jag är tvungen att använda skor med 20 cm klack dvs). En händig person skulle antagligen fålla upp den, men det finns alltid ett latare sätt.
 Hur man kortar av en långklänning utan att sy (och samtidigt uppnår den ultimata illusionen av en manet): Använd ett valfritt bälte och dra över tillräckligt med tyg i kjolen för att täcka bältet. Ta-da!
 

Cat-approved.

14.06.2018 kl. 11:09

Oreo cheesecake

Igår gjorde jag en oreo cheesecake med lite leftover philadelphiaost jag hade hemma. Supergott! Det här receptet utgick jag ifrån men delade det på 4 för att jag inte hade tillräckligt med ost hemma ::)

 

50 g smält smör

krossade oreokex

 

1 ägg

1/2 dl strösocker

100 g philadelphiaost

1/2 tsk vaniljsocker

1 dl vaniljvisp

 

1) Blanda smöret och de krossade oreokexen. Tryck ut blandningen i en springform

2) Vispa äggulan och sockret pösigt.

3) Vispa ihop philadelphiaosten och vaniljsockret och rör samman med äggblandningen.

4) Vispa vaniljvispen och rör försiktigt ned den i ost- och äggblandningen.

5) Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör försiktigt ned den i smeten.

6) Häll smeten i formen och låt stå i några timmar.

7) Dekorera med krossade oreokex.

 

(Hade för övrigt inga oreokex hemma men gjorde egna med det här receptet). 

11.03.2018 kl. 11:46

Fam. Ärtväxter

Ramade in kort från ett blomsterspel som är för fina för att bara ligga i en låda.

10.01.2018 kl. 23:00

DIY - jeanskjol

I många år har ett par svarta jeans tjänat mig. I takt med att de fått hål här och där har de blivit lappade, men för ett tag sedan sprack de så fatalt i grenen att jag fick erkänna mig besegrad - eller?

(Okej - spoiler alert - jag kan inte slänga kläder förrän plagget bokstavligen går sönder då man har det på sig - idag gjorde jag alltså om mina uttvättade och håliga svarta jeans till en kjol med blombroderi på).

(Jag har liksom aldrig heller varit ett fan av jeanskjolar, men jag tänkte att en kan ju ändra sig om man äger en, och om jag nu skulle fucka upp (vilket inte är omöjligt om man tänker på de gånger jag ger mig in på något syrelaterat heh) skulle de ju åtminstone vara egengjorda). 

Så här ungefär gjorde jag då jag sydde kjolen. Jag sydde för hand, men använd för guds skull symaskin om du har tillgång till en om du inte har obegränsat med tid och tålamod!

Sedan broderade jag lite blommor på fickan - och för att vara första gången jag broderar är jag så nöjd!! Här, här och här är några nyttiga länkar jag använde.

01.07.2017 kl. 16:50